Ekşili Arap Çorbası

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Ekşili Arap Çorbası nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı kırmızı mercimek
    Yarım su bardağı pirinç
    2 adet limonun suyu
    Yarım su bardağı haşlanmış nohut
    6 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 çay bardağı sıvıyağı
    10 dal ıspanak

    Yemeğin Tarifi
    İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.
     
  2. h

    hanife Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. g

    gulköse Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. Özge

    Özge Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. l

    leyla-bahar Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. c

    cisem Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  7. lacivert

    lacivert Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş