Ekşi Aşı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Ekşi Aşı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 çay bardağı pilavlık bulgur
    1 çay bardağı hafif haşlanmış nohut
    1 çay bardağı hafif haşlanmış fasulye
    2 yemek kaşığı salça
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    6 su bardağı et suyu veya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
    8-10 diş sarmısak
    2 adet limon suyu veya kibrit kutusu büyüklüğünde ekşi pestil
    Yeterince tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik

    Yemeğin Tarifi
    Bir yemek kaşığı yağda ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun, sararınca üzerine salça, kavrulmuş kıyma ve 6 bardak su veya 6 bardak etsuyu ilave edin. Su kaynayınca mercimek, bulgur, nohut, kuru fasulye, tuz ve karabiberi ekleyin. Eğer varsa önceden ıslatılmış ekşi pestil, yoksa limon suyu katın. Piştikten sonra ateşten indirmeye yakın dövülmüş sarmısak ilave edin. Kızdırılmış tereyağına katılan kekik, kırmızı biber karışımını çorbanın üzerine gezdirerek servise sunun.
     
  2. p

    papatya Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. x

    xsahra60 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. h

    husbant Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. n

    nevineee Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş