Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Tatlılar' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    [​IMG]
    Ekmekli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 Şeftali
    1 Paket Etimek
    1 Su Bardağı Şeftali Suyu
    1 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Muhallebi için:
    4 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşiğı Un
    2 Çorba Kaşığı Nişasta
    2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker
    1 Yumurta Sarısı
    1 Paket Vanilya
    Sos için:
    3 Şeftali
    2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
    1 Paket Vanilya
    1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)


    Yemeğin Tarifi
    Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.

    Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.

    Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.

    Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    krem şantili güzel
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş