Ekmek Kadayıfı

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Ekmek Kadayıfı hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 adet ekmek kadayıfı
    5 su bardağı tozşeker
    8 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi


    Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koyun. 4 bardak ılık suyla ıslatın. 3 saat kadar bekletin. Üzerine kağıt havluyla bastırarak suyunu alın.

    1 su bardağı tozşekeri, 2 yemek kaşığı suyla bir tavaya alarak,orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak yakın yani karamelize edin.Rengi kahveleşince, 1 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Ekmek kadayıfının üzerine dökün.



    4 su bardağı tozşekerle, 8 su bardağı suyu kaynatarak, şerbeti hazırlayın.



    Ekmek kadayıfının üzerine, her tarafına eşit gelecek biçimde şerbeti dökün. Ocağın üstünde çok kısık ateşte, üstü kapalı olarak 60 dakika pişirin. Arada bir, yan tarafındaki şerbeti kaşıkla alarak üzerine gezdirin. Kapağını açıp, 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, krema ya da kaymakla servis yapın.



    Püf Noktası:

    Yanık şeker, ekmek kadayıfına tat verir.
     
  2. melisa

    melisa Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. n

    nurşen Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. n

    nilay32 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. i

    ismihan Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. s

    sevda Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş