Ebegümeci Pilavı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Ebegümeci Pilavı hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 su bardağı pilavlık bulgur
    2 adet kuru soğan
    2 demet ebegümeci
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Ebegümecinin sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını bol suyun içine koyun ve bekletin.

    Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın tereyağında pembeleşince suda bekleyen ebegümeçlerini atıp 3-4 dakika kavurun, bulguru ilave ederek 5 dakika kavurun sonra tuz, karabiber ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.
     
  2. G

    GÜLENDAM Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. s

    samanyolu656 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. t

    togaru Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. n

    necmiropcu Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  6. s

    sunapilten Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş