Dut Hoşafı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Tatlılar' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    [​IMG]
    Dut Hoşafı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    2 su bardağı kuru beyaz dut
    1 su bardağı kuru ekşi kayısı
    8 su bardağı su
    1,5-2 su bardağı şeker


    Yemeğin Tarifi
    Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin.

    Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Siyah dut ile olmaz dimi bu hoşaf ? olmazsa neden olma ? olursa ne gibi bir degişim olur?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş