Düğün Pastası Üzerine Herşey

Konu, 'Evliliğe Hazırlık' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pasta Akımları


    Düğün Pastaları: Fikirler & Trendler
    Yemekli kutlamalarda düğün pastasının tarihi eski çağlara dayanır. Eski yunan çiftleri verimlilik sağladığına inandıkları için susamlı pastaları tercih ederlerdi. 16. yy İngiltere’sinde düğün pastasının tatlı olarak servis edilmesine başlandı. Fransızlar da pasta üzerinde büyük etkiye sahiplerdir. Modacılar, şimdiki zamanın pastalarında beyaz ve mat renklerin kullanılmasının eskide kaldığını söylüyorlar. En son moda pastaların, çok daha faklı bir görünüme sahip olduğunu pasta modacılarından öğrendik.

    İç Güdüler
    En iyi pasta tasarımcıları ve dekoratörleri pastanın tadının önemini anladılar. Görünümünün hala çok önemli olmasının yanında, pastanın tadı giderek ön plana çıkmaya başladı. Çoğu pasta tasarımcısının düşüncesine göre, gelin ve damat kendi düğünlerinde görünüşün yanında sıradışı va harika bir tada sahip olan pastaları tercih ediyorlar. Bol şekerli gösteriş ağırlıklı pastalar yerine unlu pastalar daha fazla tercih edilmeye başlandı. Günümüzün son moda pastaları öncelerinden farklı olarak daha nemli ve tad açısından harika olmaları gerekiyor.

    Yeni Damak Zevki.
    Çikolatalı un pastaları oldukça popüler hale geldi. Hindistan cevizli pastalar eski modasını yitirmiş durumda. Alternatif olarak düğün pastalarında tiramisuların kullanılması ile ilgili farklı görüşler ortaya çıktı. Kimileri tiramisunun düğün pastası için hafif ve uygunsuz olduğunu düşünürken, kimilerine göre de bu pastalar harika birer düğün pastası olarak kullanılabilirler.

    Egzotik aromalar moda olduysa da düğün sahipleri pastalarında çok fazla şekerli tat istemiyorlar. Şimdi aromalar sayesinde şeker kullanımı azalmış durumda. Bu örneklere az şekerli ve hafif italyan pastalarında rastlayabiliriz. Ağır yemeklerden sonra hafif pastalar çok daha kolay hazmediliyor.

    Pasta Renkleri
    Pasta dekoratörleri daha yaratıcı hale geldikçe renklere ağırlık verirler. Sarının çeşitli tonlarına ağırlık verilmesine rağmen beyaz hala herkes için geleneksel bir seçim. Tabi ki beyazın da birçok tonu var. Örneğin kar beyazı, kırık beyaz...Bunların hepsinin karışımı çok zengin ve modern bir görünüm ortaya çıkartıyor. Artık hiç kimse alışılmış kalsik pastaların dışında kendilerini daha iyi ifade edebilecel tasarımda pastalar tercih ediyorlar. Dekoratörler artık müşterilerine pastanın renklerinin seçiminde mevsim renklerini öneriyorlar. Koyu renkler, bordo gibi sonbahar ve kış sezonlarında kullanılmalı. Parlak renkler veya daha yumuşak renkler açık mavi ve pembe gibi, bahar ve yaz renkleri...Tabi bu bağlamda mat ve klasikleşmiş ana renkler dekoratörler tarafından revaçta değil.

    Ve Damat Pastayı Alıyor.
    Damat ve gelinin pastaları birbirinin tam zıttı olmalı. Örneğin eğer gelinin pastası hafif bir pasta ise, damatın pastası acı ve bol kremalı olmalı. Damatın pastası resepsiyon sırasında sunulmak üzere veya küçük kutulara konularak konukların eve götürebilmesi için hazırlanır. Diğer tarafta gelinin pastası geleneklere uygun bir şekilde, gelinin karakterini yansıtacak bir şekilde hazırlanır.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Düğün pastası 7 katlı olmalıııııı muhteşem görünmeli
     
  3. R

    Ruhsar Yeni Üye

    ben 124 katlı istiyorum düğün pastamı :)
     
  4. N

    Nursultan Yeni Üye

    Düğün pastaları en çok çocukların hoşuna gidiyor.
     
  5. B

    Badem Yeni Üye

    Düğün pastası kimin hoşuna gitmez ki:)
     
  6. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Dugun pastasi sanirim kendi dugunumde en cok önem verecegim seylerden biri :D Espiri bir yana.

    Guzel birseyler hazirlanabilir görsel olarak..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş