Düdüklü’de Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Düdüklüde patates haşlarken önce tencerenize sıcak su koyun ve patatesleri ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencerenin ayarını yükseğe getirdiğinizde patatesleriniz yaklaşık 10 dakikada haşlanacaktır. Kabuğunu soyduğunuz patatesler ise yaklaşık 6 dakikada haşlanmış olacaktır.

    Eğer patateslerin pişmesine yakın içerisine tuz eklerseniz patateslerin dağılmamasını sağlarsınız.

    Patatesleri haşlarken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyarsanız patatesleriniz hem lezzetli olur hem de patateslerin renginin sarı kalmasını sağlar.

    Patates püresi yaparken içerisine tuz miktarı kadar toz şeker katarsanız patates püreniz hem kıvam hem de tat olarak daha iyi olacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş