Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) tarifi

Konu, 'Özel Soslar' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    [​IMG]
    Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap

    Yemeğin Tarifi
    Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır. Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir.İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Avrupalılarda özellikle yemeklerine şarap katmasalar tarifleri eksik kalacak sanki.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. a
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    1.400

Sayfayı Paylaş