Domatesli Katya Ekmeği nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Domatesli Katya Ekmeği kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2,5 su bardağı un
    3 yemek kaşığı margarin (eritilip, ılıtılmış)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    Yarım su bardağı lor peyniri
    Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    Ya da 1 su bardağı lor peyniri veya 1 su bardağı rende beyaz peynir
    1 su bardağı doğranmış ama suyu süzdürülmüş domates (yada 1 kutu yani 200 gr.lık doğranmış domates konservesi, yine suyunu süzdürelim.)

    Üzerine sürmek için:
    Yarım çay bardağı süt (süt çöreğin kızarmasını sağlayacaktır)

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle derin bir yoğurma kabının içine unu, tuzu ve kabartma tozunu koyarak elimizle iyice karıştıralım. Eritilmiş-ılıtılmış margarini, peynirleri ve suyu süzdürülmüş domatesleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur tam kulak memesi yumuşaklığına gelip, iyice özleştiğinde artık kıvama gelmiş demektir. Ancak hamur elinize hafifçe yapışabilir, bunu önemsemeyin. Çünkü bir tasın içine koyacağımız 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla elimizi batırıp hamura şekil vereceğiz. O zaman göreceksiniz ki hiç elinize bulaşmayacaktır.

    Öncelikle fırın tepsimizi yine oda sıcaklığında yumuşamış ya da eritilmiş margarinle iyice yağlayalım. Bir taraftan da çöreğimize şekil vermek için elimizi hafifçe sıvıyağa batırıp, hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparalım. İki elimizin arasında iyice yuvarladığımız hamurlarımızı sosis gibi uzatalım. Şöyle iki parmak kalınlığında 10 cm uzunluğunda şekiller verip, yağlanmış tepsiye en az 2 parmak aralıklarla dizelim. Çöreklerin üzerlerine ya bir fırça yardımıyla ya da bir kağıt peçetenin ucunu süte batırarak sürelim. Sonra da keskin bir bıçağın ucuyla çöreklerin üzerini en fazla yarım santim derinliğinde tam ortadan çizelim. İsterseniz üzerlerine çörekotu veya susam da serpiştirebilirsiniz.

    Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve fırının tam orta gözünde 30-35 dakika kadar, çörekler kırmızılaşıncaya değin kızartalım. Hemen tepsiyi fırından alalım ve dışarıda soğumaya bırakalım. Sonra da servise sunalım.
     
  2. m

    molley Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. k

    kumru16 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. e

    efgenia Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. s

    senay Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. a

    asi kız Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  7. D

    Deniz.emlk Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  8. k

    kurdeleci.emine Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş