Domates Civesi / Antalya

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Domates Civesi / Antalya hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 çay fincanı pirinç
    1 kg. olgun domates
    2 adet kuru soğan
    3 adet çarliston biber veya yeşil tatlı biber
    1 adet kurutulmuş çok acı Arnavut biberi veya cin biber
    2 adet orta boy patlıcan
    3-4 diş sarmısak
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 1 yemek kaşığı taze fesleğen
    1 çay bardaığı zeytinyağı

    Yemeğin Tarifi
    Orta boy yayvan bir tencereye yemeklik yani çok ince kıyılmış soğanlarla beraber zeytinyağı koyulur. Orta ısıdaki ateşin üzerinde tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulmaya başlanır. 2-3 dakika sonra, üzerine ince kıyılmış yeşil biberle, tavla zarı şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir. Yine tavla zarı formunda dilimlediğimiz domatesler de eklenerek, orta ateşte 2-3 dakika kadar kavrulur.

    Öte yandan yıkanıp, süzülen pirinç de eklenir. Bu arada tüm malzemelerin üzerine tam çıkacak kadar ama sakın fazla olmasın, soğuk su ilave edilir. Yemeğimiz pişerken, diğer bir tarafta da sarmısaklarla beraber kuru acı biberi dövülür ve tencerenin içine aktarılır. Yaklaşık 20-25 dakika sonra, artık yemek pişmiş demektir. Kapağını açıp, içine nane ve fesleğen eklenip, karıştırılır.

    İstediğiniz zaman servise sunabilirsiniz.

    Ayşen Altunkaş/Bodrum
     
  2. m

    mehtapbozkurt Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. t

    talyan03 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. N

    Nida Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş