Dilber Dudağı-2 tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Dilber Dudağı-2
    Malzemeler
    10 avuç un
    10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    ½ su bardağı ılık su
    Nişasta, un (açmak için)

    Şurubu için;
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı un
    2-3 damla limon suyu
    şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, arasına dövülmüş ceviz serpilerek 5 yufka üst üste konulur. Bardak ağzı ile kesilerek ikiye katlanır, tepsiye dizilir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçirilir. Tepsideki hamurların üstüne kızgın zeytinyağı dökülerek kızgın fırında kızartılır. Soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.
     
  2. n

    nazlideniz Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. m

    maydonoz39 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. ışıl

    ışıl Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. p

    pamuk Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş