Dilber Dudağı-1 nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Dilber Dudağı-1 kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı sirke
    Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)

    İç harcı için;
    3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi

    Şerbeti için;
    3 su bardağı su
    3 su bardağı tozşeker
    Limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın.

    1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.

    Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın. Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun.
     
  2. s

    sssultan85 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. e

    emay Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş