Dil Mantar Soslu (4 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    [​IMG]
    Dil Mantar Soslu (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
    45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
    250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
    1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
    150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    50 gr Konyak (1/4 su bardağı)


    Yemeğin Tarifi
    Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

    Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz.

    Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız.

    Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız. Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız.

    Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız. Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.

    Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Sıgırın dili ile mantar yanyana ben şahsen almayım :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş