Dereotlu Kabak

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Dereotlu Kabak çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    6 adet kabak
    1 demet dereotu
    3 adet kuru soğan
    2 bardak yoğurt
    6 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Kabakların kabuğunu kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Dereotunu yıkayıp doğrayın.

    Zar şeklinde doğradığınız soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Kabakları ilave edip tavayı sallayarak pişirin. Dereotu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kabaklar pişince üstüne sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağda kızdırılmış pul biberi üzerinde gezdirip servis yapın.
     
  2. m

    mars Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. GüLüM

    GüLüM Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş