Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    [​IMG]
    Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    18 Adet Cannelloni
    1 İstakoz
    2 Yengeç
    20 cl Kaynatılmış Balık Suyu
    2 Havuç
    2 Kereviz Dalı
    3 Rezene
    5 cl.Pastis
    10 cl. Taze Krema
    20 gr. Tereyağ
    1 Soğan
    1 Diş Sarımsak
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    25 cl. Beyaz Şarap
    1 Demet Fesleğen
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın. Etlerini kücük parçalara ayırın. Kereviz ve havuçları kıyın. istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın.

    Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun. Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın. Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin.

    Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin. Pastisi ısıtın.10 cl. deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın. İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın.

    Karışımı cannellonilerin içine doldurun. Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun. Tabaktaki cannelloni?lerin altına yayın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Istakoz ve yengeç etini hiç denemedim bu nedenle tarif biraz yabancı kaldı bana
     
  3. Nursena

    Nursena Admin

    İlginc bir deniz ürünü tadı denemedim daha önce.
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Bu tadı hangi resteurantlarda deneyebiliriz?
     
  5. i

    irem Yeni Üye

    Canneloni'ye rezene çok yakışmış bayıldım doğrusu
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş