Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Salatalar' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    [​IMG]
    Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
    600 ml su
    tuz
    150 gr taze bezelye
    250 gr kabak, dilimlenmiş
    2 yemek kaşığı mayonez
    4 yemek kaşığı yoğurt
    1/2 çay kaşığı hardal tozu
    taze çekilmiş karabiber
    250 gr lahana, ince doğranmış
    Taze soğan, kıyılmış, süslemek için


    Yemeğin Tarifi
    Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin.

    Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın.

    Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın.

    Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin. Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.

    ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun. Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    şu dana işi bozuyo ya
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş