Dana eti yahnisi

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    MALZEME:

    Dana eti 1 1/2 kg.
    Havuç 200 gr.
    Soğan 1 adet
    Domates 2 adet
    Sarımsak 6 diş
    Kırmızı pul biber 1 tutam
    Zeytinyağı 4 kaşık
    Karabiber 1 kaşık
    Kırmızı toz biber 1 kaşık
    Defne yaprağı 2 adet
    Kekik 1 tutam
    Etsuyu 1/2 lt.
    Tuz

    YAPILIŞI:
    1.Eti soğuk suda yıkayarak kağıt havlularla kurulayın. 2. Havuçları, yıkayarak doğrayın. Soğanları soyun ve dörde bölün. Domateslerisoyun; dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Sarımsağı soyun ve doğrayın. Kırmızı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve halka halka doğrayın. 3. Yağı düdüklü tencerede ısıtın daha sonra eti bu yağda kızartın. Havuç, soğan ve sarımsağı etlerin üstüne koyun. Daha sonra malzemenin kalan kısmını da karışıma koyarak et suyunu ekleyin. 4. Tencerenin kapağını kapatarak Pişirme Gösterge Çubuğu II. konuma gelinceye kadar ısıtın. Daha sonra ocağın altını kısarak 30 dakika kadar daha pişirin. Tuzu ekleyin.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Aslında düve etindende bu yahni olur çok leziz oluyor
     
  3. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    akşam soframı bu yemek süslesin : )
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    İspanyadanmı gelecek danının eti yoksa buradanda tedarik edebilirmiyiz aşçı hanfendi :)
     
  5. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    yok yahu bildiğin bizim dana işte : )
     
  6. z

    zaza Yeni Üye

    İspanya'nın danası mı meşhur yoksa:))))
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş