Çubuk Baklava

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Çubuk Baklava nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamuru için:
    2 adet yumurta
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 kahve fincanı süt
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Alabildiği kadar un
    1 bardak nişasta
    125 gr. margarin

    İç malzemesi:
    6 dilim balkabağı
    1 bardak tozşeker
    1 bardak ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın

    Şerbet için:
    3 bardak tozşeker
    3 bardak su

    Yemeğin Tarifi
    Kabakları, su koymadan şekerle pişirin. İçine tarçın ve ceviz atıp çatalla ezin.

    Unun içine yumurta, yoğurt, süt ve sıvıyağ koyup yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin. Büyük ve ince bir yufka açıp ortadan kesin. Hazırladığınız harcı yufkaya yerleştirip rulo şeklinde katlayın. 10 santim boyunda kesin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

    Şerbeti için; şekeri suyla birlikte kaynatın. Soğuması için bekletin. Şerbeti kabakların üzerinde gezdirip servis yapın.
     
  2. g

    gokben Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. z

    zeliha Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. n

    nesrin Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. g

    gezginseher Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. m

    maklubeyemegi Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş