Çoban Güveci Nasıl Yapılır

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Şahnur tarafından paylaşıldı.

  1. Şahnur

    Şahnur Yeni Üye

    Çoban Güveci Tarifi Resimli


    Güveç sebze yemekleri arasında en sevilenlerinden biri, peki çoban güvecini hiç denediniz mi?

    Malzemeler

    [​IMG]

    1 tatlı kaşığı kimyon

    1 baş sarımsak

    1/2 kilo parça kuzu eti

    2 orta boy soğan

    1 orta boy patlıcan

    1 orta boy kabak

    taze fasulye

    5 adet sivri biber

    3 adet orta boy domates

    1/2 su bardağı su

    2 çorba kaşığı margarin

    4 çorba kaşığı sıvı yağ

    Tuz, karabiber

    Yapılışı:

    Öncelikle sıvıyağda etleir kavurun. Ardından soğanları piyazlık, patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayalım, fasulyeleri ikiye, sivri biberleri üçe bölelim, kabağı da irice doğrayıp, sarımsakları soyalım. Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba koyup tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Sebzelerin sulanmaması için 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Et suyunu çektikten sonra sebzeleri ilave edelim. Domatesleri kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine döşeyelim, üzerine fındık büyüklüğünde margarin parçaları koyalım, yarım bardak su ilave ederek pişirelim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş