Çıtır Patates Kızartması

Konu, 'Yemekler' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Çıtır patates kızartmasına kimse dayanamaz. Peki, çıtır patates nasıl kızartılır hiç düşündünüz mü? Patatesleri kızartırken çıtır patates elde etmek istiyorsanız sizler için basamak basamak anlatacağım adımları uygulamalısınız. Şimdiden kolay gelsin...

    Kızarttığınız patatesler çıtır olsun istiyorsanız;

    *Kızartacağınız patatesleri temizleyip doğradıktan sonra bu patatesleri soğuk su dolu bir kaba koymalısınız. 5 dakika boyunca patatesleriniz bu kap içerisinde beklemeli ( bu kap içerisinde patateslerin nişastası çıkacaktır).

    citir-patates-kizartmasinin-sirri_20130213185902_b.jpg

    *Ardından başika bir cam kase içine sıcak su ekleyin. Mısır şurubu ve şeker ilave ettiğiniz bu kapta bu maddelerin erimesini bekleyin. Patateslerinize çıtırlık verecek olan bu su içerisinde patateslerinizi 10 dakika bekletmelisiniz. Ardından bu patatesleri kağıt havlu üzerine çıkartıp kurulayın. Kuruyan patatesler en az 20 dk kadar buzdolabında beklemeli.

    Kızartma yağını kızdırın. Yağın içindeki suyu çekmesi için kızartma yağına bir parça ekmek atın. Ekmeği yağdan çıkardıktan sonra patatesleri kızgın yağ içine atın 2 dk kızartıp çıkarın. Patatesler soğuduktan sonra yağı tekrar kızdırın. Patatesleri 5- 7 dk arası bir daha kızartın. Çıkardığınız sıcak patateslerinize tuz dökün ve dilerseniz ketçap kullanarak tüketebilirsiniz. Zahmetli ama güzel bir tat olacağına eminim:)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş