Cırakta tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    [​IMG]
    Cırakta nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı kuru maya
    3 su bardağı ılık süt
    1 adet yumurta
    2 çay kaşığı tuz
    3 su bardağı un

    Üzeri için;
    Tereyağı, toz şeker ya da reçel

    Yemeğin Tarifi
    Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın).



    Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın.



    Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin.

    Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün.



    Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin. Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz.
     
  2. p

    pink Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. e

    esra123 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. k

    king.man Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş