Çin Usulü Balık

Konu, 'Diyet Yemekleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1 kg
    2. alabalık, pulları kazınıp, içi temizlenmiş, ancak kafası ve kuyruğu üstünde bırakılmış
    3. Tuz ve
    4. karabiber
    5. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    6. 1 demet taze soğan, 2.5 cm boyunda kesilip uzunlamasına ikiye bölünmüş
    7. 1 küçük parça taze kök
    8. zencefil, veya kuru
    9. zencefil
    10. 1 küçük yeşil biber, dilimlenmiş
    11. 100 gr
    12. mantar, çok ince dilimlenmiş
    13. 2 yemek kaşığı
    14. soya sosu
    15. 2 yemek kaşığı beyaz şarap
    16. Taze soğan, süslemek için
    17. Ayçiçek yağı, yağlamak için
    Instructions:
    1. Fırını 180 C'ye ısıtın. Balığı alacak kadar büyüklükte alüminyum folyo kesip yağlayın.
    2. Balığı kurulayıp içini dışını tuz ve biberleyin. Folyonun üstüne koyun.
    3. Bir tavada yağı ısıtın, taze soğanı, zencefili, yeşil biberi ve mantarı ekleyip, sık sık karıştırarak 1 dakika pişirin. Soya sosunu ve beyaz şarabı ekleyip, bir iki defa karıştırarak 1 dak. daha pişirin.
    4. Karışımı balığın üstüne döküp folyonun kenarlarını kapatın.
    5. Fırında 45 dak. pişirin
    6. Balığı dikkatlice bir servis tabağına alın. Taze soğan ve mantarlarla süsleyip, sosunu üzerine döktükten sonra servis yapın
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    ay suşi gibi olmasında
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş