Çin Mutfağı

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Tatli-Eksi Sebzeli Noodle

    Malzemeler:
    1/2 paket Cin makarnasi
    1 havuc (serit dogranmis)
    Birkac kereviz sapi
    Biraz taze zencefil
    2-3 dis sarimsak
    1 dolmalik yesil biber
    1 adet sogan (kalin dogr.) 5-6 adet orta boy mantar
    2 sap taze sogan
    2 dolu tatli kas.bal
    1 kahve finc.limon suyu (veya
    1/2 sirke)
    1/2 kahve finc.soya sosu
    1 tatli kas.misir nisastasi
    1 - 2 cay kasigi pul biber
    1 tatli kasigi susam


    Yapilisi:

    Sogani ve serit dogranmis havucu sivi yagda karistirarak pisirin.
    Sarmisagi ve serit dolmalik biberi ve kiyilmis zencefili ekleyip pisirmeye devam edin.
    Susamlari ve kiyilmis kereviz saplarini da ilave edip sebzelerle birlikte kavurun. Iri dogranmis mantari da ekleyip ayri bir kapta karistirdiginiz bal, sirke, soya sosu ve nisastayi da sebzelere ilave edin; kalinlasana kadar 1-2 dk. karistirin. Bu arada 2-3 dak. hasladiginiz makarnayi süzün, pul biber ile birlikte tatli-eksi soslu sebzelere ilave edin. Iyice karistirin.
    Son olarak serit halinde dogradiginiz taze sogani da serpistirerek sevis yapin.

    *Cin makarnasi yerine jasmin ve basmati pirinci de kullanabilirsiniz.
    *Sebzeleri cok pisirmeyin,hem besin degerini kaybeder hem de lezzetini yitirir.

    Cin Usulü Dana Kavurma
    Malzemeler:

    Çin tavası (wok)
    750 gr. kuşbaşı dana eti
    2 ortaboy soğan
    3 diş sarımsak
    4 adet domates
    2 yemekkaşığı zeytinyağı
    2 çaykaşığı pul biber
    1 çaykaşığı tuz

    Yapilisi:

    Kızdırılmış çin tavasını hafif yağlayın.
    Soğan ve sarımsağı beraberce öldürün
    Etleri bu karışıma ilave edin ve devamli karıştırarak etleri yumuşatın.

    Daha sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin.
    Kırmızı pulbiberi ve tuzuda koyarak kısık ateşte 20 dk. pişirin.

    Karides Kavurma
    Malzemeler:

    1/2 kg karides (cimcime-çiğ)
    4 diş sarımsak
    3 adet taze soğan
    1 adet domates (irice)
    1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
    1 çay kaşığı tane karabiber
    1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Tuz,karabiber

    Yapilisi:

    Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercik edilir) kızdırın.
    Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.
    Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin.
    Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
    Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın.
    Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.

    *Mutlaka sicak servis yapiniz.

    Cin Böregi
    Malzemeler :

    1 adet yufka
    6 yemek kaşığı ince doğranmış lahana
    1 soğan
    1 havuç
    1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
    4 yemek kaşığı soya filizi
    1 çay kaşığı tuz
    Soya sosu


    Yapilisi:

    Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.
    Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.
    Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın.
    Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın.
    Sıcak olarak ve yanında soya sosu ile birlikte servis yapın.

    Szechuan Usulü Tavuk
    Malzemeler:

    - 350 gr tavuk göğsü
    - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış)
    - 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    - 2 adet taze soğan
    - 1 tatlı kaşığı zencefil
    - 1 tatlı kaşığı hoisin sos
    - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın)
    - 1 yemek kaşığı dry sherry
    - 115 gr cashew fıstığı
    - 1 çay kaşığı susam yağı
    - 1 adet yeşil dolmalık biber

    Yapilisi:

    Tavuk göğsünü küçük küpler halinde kesiniz. Dolmalık biber ve taze soğanları ayrı ayrı doğrayınız.

    Derin bir kap içerisinde, tavuk parçalarını, tuz, yumurta beyazı ve mısır nişastasını iyice karıştırınız.

    WOK’un içinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın, yağ kızınca tavuklara renk verdiriniz. Tavukların rengi beyaza dönünce bir kevgir yardımı ile WOK’dan çıkarın ve kapaklı bir kaba koyunuz. WOK’un içinde doğrandığınız yeşil biberleri, taze soğanı ve zencefili koyup sote ediniz.

    En son olarak tavukları, dry sherryi, chili püresi ve hoisin sosu ekleyip, biraz kavurun.

    Ateşten indirmeden, önce cashew fıstıklarını ekleyip, bir çeviriniz. Üzerine susam yağını gezdirip sıcak olarak servis ediniz.

    Buharda Pişmiş Çin Mantısı
    Malzemeler:

    250 gr dana kıyma
    Yarim soğan
    100 gr havuç
    750 gr un
    Yarim çorba kaşığı sıvı yağ
    Yarim tatlı kaşığı karabiber,
    1 tutam tuz
    1 tutam çin tuzu
    Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar


    Yapilisi:

    Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin.
    Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin.
    Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir.
    Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin.
    Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın.
    Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır.
    Oklava yardımıyla bu parçalar açılır.
    Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun.
    Istiridye şekli vererek hamurları kapatın.
    Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir.

    *İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Kagitta Balik
    Malzemeler:

    150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
    3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
    2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
    300 gr beyaz etli balık filetosu
    1 tutam karabiber
    1 limon (ince dilimlenmiş)
    Su
    Yagli kagit


    Yapılışı:

    Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın.
    Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin.
    Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp,
    kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın.
    Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip,
    sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin.
    Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin.
    Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın.
    Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın.
    Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin.
    Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup,
    üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin.
    Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri
    4 ayri servis tabağına yerleştirin.
    Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Cin Usulü Sazan Baligi
    Malzemeler:

    1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı
    3/4 su bardağı su
    Yarım su bardağı et suyu
    1 su bardağı sek beyaz şarap
    1/2 çorba kaşığı rafine yağ

    Harcı :

    4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
    4 adet ince kıyılmış taze soğan
    1 dilim kıyılmış jambon
    1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz


    Yapilisi:

    Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiber karıştırılır.
    Hazırlanan bu harç sazan balığının karnına doldurulup balığın karnı iple dikilir. Balık büyükçe bir tencereye yerleştirilip, üstüne su konur.
    Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirilip, tencere yarıya kadar kaynar suyla doldurulur. Balığın bulunduğu tencere, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirilip büyük tencerenin kapağı kapatılır.
    Büyük tencere orta ateşe oturtulup, balık 45 dakika buharda pişirilir.
    Büyük tencerenin kapağı açılarak, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı eklenir. Büyük tencerenin kapağı yeniden kapatılarak, balık 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirilir. Büyük tencere ateşten alınıp, içindeki daha küçük tencere çıkartılır. Balık bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarılıp, üzerine rafine yağ dökülerek servis yapılır.
     
  4. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Cu En Corbasi
    Malzemeler:

    15-20 adet mantar
    7-8 adet yeşil taze soğan
    2 adet orta boy havuç
    Yarım paket çubuk makarna
    1 çay kaşığı toz zencefil
    2 diş dövülmüş sarmısak
    7-8 bardak sebze suyu
    4 yemek kaşığı soya sosu
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    4 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 çay kaşığı tuz


    Yapilisi:

    Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır.
    Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir.
    Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür.
    Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır. Suyu süzülür.
    Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur. Üzerine mantar, soğan ve havuç katılır, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyu ilave edilip; soya sosu, acı biber salçası ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır.
    Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır. Eğer varsa üzerindeki köpük delikli kepçe ile alınır. Sonra da içine haşlanmış makarnalar eklenip, ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
     
  5. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pirinc Mücveri

    Malzemeler:

    300 gr. Uzun Taneli Pirinc
    250 gr. Taze Sogan
    200 gr. Kirmizi Tatli Biber
    125 gr. Margarin
    2 Yemek Kasigi Soya Sosu
    1 Dis Ezilmis Sarmisak
    4 Adet Yumurta
    Aci Kirmizi Biber
    Tuz



    Yapilisi:

    Pirincleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika hasladiktan sonra süzüp sogumaya birakin. Taze sogani ince seritler halinde dograyin. Kirmizi dolmalik biberleri ayiklayip serit serit kesin. Biber ve taze soganlari hasladiginiz pirince katin. Yumurta, soya sosu, sarmisagi ve aci biberi karistirin. Diger tarafta margarini bir tavada eritin. Hazirladiginiz karisimi porsiyon porsiyon bir yemek kasik yardimi ile tavaya koyun, üzerine bastirip yassilastirin. Her iki tarafini 3-4 dakika olmak üzere citir citir kizartin. Fazla yagin süzülmesi icin ayri bir kaba alin, sonra tatli-eksi Cin sosu ile birlikte servis yapin.
     
  6. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pirincli Yumurta
    Malzemeler:

    1 Adet Yumurta
    100 gr. Soguk Et
    100 gr. Sucuk
    1 adet Havuc
    1 adet Kabak
    2 adet Taze Sogan
    2 dis Sarmisak
    1 kase Haslanmis Pirinc
    Soya Sosu
    1 corba Kasigi Tereyagi


    Yapilisi:

    Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan tereyagi ile hizla karistirarak ve kücük parcalara ayirarak pisirin ve bir tabaga alin. Kücük kücük dogranmis sucuk ve haslanmis dogranmis soguk eti tavaya alip birlikte kavurun. Havuc ve kabagi ince ince dograyin, tavada kavrulmakta olan sucuk ve ete ekleyip cok kuvvetli ateste 1 dakika daha kavurun. Ince kiyilmis yesil sogan ve ince dilimlenmis sarmisagi ekleyin. Haslanmis pirinc ile birlikte pisirilmis olan yumurtayi tavaya alin. Tüm malzemeyi iyice karistirip soya sosu ile birlikte servis yapin.
     
  7. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Cin Makarnasi
    Malzemeler:

    1 paket çin makarnasi
    2 adet tavuk gögüs eti
    10 adet çeri domates
    8 adet yesil sogan
    6 yemek kasigi soya sosu
    6 dis sarmisak
    1 adet pirasa
    1 adet havuç
    1 adet yesil biber
    1 çay kasigi toz zencefil
    3 yemek kasigi zeytinyag
    Karabiber
    Tuz


    Yapilisi:

    Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayi ilave edip 5 dakika haslayin. Soguk sudan geçirip süzün.
    Tavuk gögsünü ve sebzeleri uzun, ince seritler seklinde dograyin.
    Tavada 3 yemek kasigi zeytinyagini isitin, sarmisagi ekleyin, bu karisimda tavugu pembelesene kadar kavurun. Tavuklari süzgeçle çikarin, tavadaki yaga sebzeleri atip 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavuklari koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve bugday nisastasi ilave edin. Makarnayi da hazirladiginiz karisima ilave edip karistirin.
    Sicak servis yapin
     
  8. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Dil Balikli ve Karidesli Salata
    Malzemeler:

    1 adet dil baligi
    20 adet küçük boy dondurulmus karides
    2 adet marul yapragi
    2 yemek kasigi sam fistigi
    2 yemek kasigi maydanoz (kiyilmis)


    Kizartmak için:

    1 adet yumurta
    1 yemek kasigi galeta unu
    Karabiber
    Tuz


    Sos Icin:

    1 yemek kasigi mayonez
    1 tatli kasigi hardal
    2 yemek kasigi sizma zeytinyag
    1 limonun suyu
    Tuz



    Yapilisi:

    Dil baligini küçük parçalara ayirip, yikayin. Baska bir kapta yumurtalari kirin ve içine karabiber, tuz atin. Baliklari önce yumurtali karisima, sonra galeta ununa batirdiktan sonra kizartin. Kagit havlu üzerinde fazla yagini alabilirsiniz.
    Sam fistiklarini, kabuklarinin rahat soyulmasi için suda bekletin. Karidesleri ve sam fistiklarini zeytinyaginda pembelestirin.
    Marul yapraklarini yikayip, dograyin. Üzerine karidesli fistiklari koyun. Dil baliklarini esit araliklarla yerlestirip maydanozla süsleyin.

    Ayri bir kapta mayonez, hardal, limon suyu, zeytinyag ve tuzu iyice çirpin.Hazirladiginiz bu sosu salatanizin üzerine döküp, servis yapin.
     
  9. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Kelebek Karides
    Malzemeler :

    1/2 kg.karides
    2 kahve fincanı un
    1 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 yumurta (akı ayrılmış )
    1 bardak su
    1 çimdik tuz
    Yağ


    Yapilisi:

    Karidesleri sırt kısımlarından ikiye kesin, ama ayırmayın. Sırt damarını çıkarın. Kelebek gibi açarak bastırarak yassılaştırın. Üzerine beyaz şarap serpiştirin.

    Unu tuzla birlikte bir kaba koyun. Yumurta sarısını ekleyin. Suyun yarısını katarak bir bulamaç yapın. Geri kalan suyu da katın. Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın ve kullanmadan önce bulamaca karıştırın.

    Derince bir kaba yağ koyup kızdırın. Karidesleri bulamaca batırıp nar gibi kızartın. Kızarttıktan sonra peçete kağıdı ile yağını süzün.
     
  10. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Ananasli Domuz Pirzolasi
    Malzemeler:

    Domuz pirzolası 1,5 kg.
    Sirke 1,5 bardak
    Mısır unu 5 çorba kaşığı
    Bal 1 çorba kaşığı
    Soya sosu 1 çorba kaşığı
    Yağ Kızartma için
    Ananas 1 konserve
    Şeker 2 çorba kaşığı
    Tuz
    Soğan (Sekiz parçaya bölünmüş) 1 adet
    Yeşil biber (Uzunlamasına parçalara bölünmüş) 1 adet



    Yapilisi:

    Domuz pirzolasını üstünü örtecek kadar su ve 4 çorba kaşığı sirke ile birlikte bir tencereye koyun. Kaynattıktan sonra ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar hafif ateşte pişirin, sonra suyunu süzün.

    Mısır ununu küçük bir kasede bal ve soya sosu ile karıştırarak macun kıvamında bir karışım yapın. Bu karışımı domuz pirzolalarının üzerine yayın.
    Bir tavaya yağ koyarak pirzolaları nar gibi kızartın. Sonra tavadan çıkartarak bir peçete kağıdında süzün.
    Ananasın tatlı şurubunu bir bardağa süzün. Su katarak şurubu iki bardak dolusu yapın. Şurubu, şekeri, tuzu ve pirzolaları bir tencereye koyun. Kaynatın, sonra ateşin altını kısarak 20 dakika kadar tıkırdatın.
    Ananası, soğanı ve biberi katarak 10 dakika daha pişirin.
     
  11. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Bes Renkli Corba
    Malzemeler:

    Kurutulmuş mantar (Bulabilirseniz çin mantarı) 20 gr.
    Bıldırcın yumurtası (taze) 8 adet
    Tavuk kanadı 4 adet
    Soya sosu 3 kaşık
    Yağ (kızartma için) 200 ml.
    Hint kamışı 75 gr.
    Çin lahanası 150 gr.
    Pırasa 1 adet
    Yağ 2 kaşık
    Tavuk suyu 3 kaşık
    Tarak istiridyesi (olmadan da yapılabilir) 8 adet
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber



    Yapilisi:

    Mantarları 20 dakika ılık suda bekletin. Kalın kökleri ayırarak ince ince doğrayın. Taze bıldırcın yumurtalarını beş dakika kaynatın, soğuk su altında tutun, ve kabuklarını soyun. Tavuk derilerini soyun, soğuk suyla çalkalayın, uçlarını kesin, ve kağıt havluyla kurulayın. Yumurtaların ve tavuk kanatlarının üzerine soya sosu serpin ve 20 dakika bekletin. Yağı düdüklü tavada kızdırın, bıldırcın yumurtalarının ve tavuk kanatlarının suyunu süzün, ve kahverengileşinceye kadar bir süre kızartın. Hint kamışlarını soğuk suda çalkalayın, sonra süzün. Çin lahanasını yıkayın. İkisini de şeritler halinde kesin. Pırasayı soyun ve yıkayın, sonra 2 cm.lik halkalar halinde doğrayın. Büyük bir sos tenceresinde veya derin bir tencerede yağı kızdırın. Pırasayı ekleyin ve biraz kavurun. Tavuk suyunu ekleyin ve biraz pişirin. 3/4 litre kadar su dökün ve kaynatın. Hint kamışlarını ve çin lahanasını ekleyin, düşük ateşte pişirin. Tarakları çalkalayın, tavuk kanatları ve bıldırcın yumurtalarıyla beraber tencereye atın ve biraz pişirin. Tuz ve biber atın.
     
  12. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pekin Ördeği

    Malzemeler:

    1 ördek (2 kg.)
    3 tatlı kaşığı tuz
    2 yeşil soğan
    1 kuru soğan
    2 diş sarmısak
    ½ demet maydanoz
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 tatlı kaşığı anason
    1 tatlı kaşığı tane karabiber
    2 yemek kaşığı soya sosu
    1.5 tatlı kaşığı şeker
    1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    3 yemek kaşığı bal
    1 yemek kaşığı sirke

    Hazırlanışı ;

    Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
    Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarmısakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
    175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın.

    Bu sosu ördekle servis yapın.

    afiyet olsun..........
     
  13. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Çin Salatası

    Malzemeler:

    1 adet tavuk göğsü
    2 adet orta boy havuç
    15 adet kiraz domatesi
    1 adet kıvırcık salata
    4 çorba kaşığı soya sosu
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    4 çorba kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz, karabiber

    Yapılışı:

    Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın. Bir kapta 4 çorba kaşığı soya sosunu, 3 çorba kaşığı sıvıyağı, tuzu, karabiberi, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 4 çorba kaşığı sirkeyi çırpın. İçine haşladığınız tavuğun suyundan 3 çorba kaşığı ilave edin. Kıvırcık yapraklarını yıkadıktan sonra derin bir salata kasesinin dibine yayın.
     
  14. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Soya Filizi Çorbası (Çin)

    MALZEMELER:

    1 paket (200 gr.) soya filizi
    1 adet patates
    3 yemek kaşığı pirinç
    3 yemek kaşığı tereyağı
    4 yemek kaşığı un
    1 adet yumurta
    Yarım limonun suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    YAPILIŞ TARİFİ:

    Su tencerede kaynarken patetesi soyup, yıkayalım, rendeleyelim. Pirinci
    de ayıklayıp, yıkayalım ve her ikisini kaynayan suya atalım. 15 dakika
    pişirip, soya fasulyesini katalım. Soya filizleri pişince çorbanın meyanesini
    hazırlayalım. Bir tavada yağı eritelim ve un ekleyerek, sararıncaya dek
    kavuralım. Çorbaya katalım, 10 dakika daha pişirip, ocağı kapatalım. İkinci
    bir sos hazırlayalım. Yumurtayla limon suyunu iyice çırpıp, çorbaya
    karıştıralım.
    Tuzunu ve karabiberini ekleyip sıcak sıcak servis yapalım.
     
  15. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Kolalı Tavuk (Çin)

    MALZEMELER
    5-6 adet tavuk bacagi (baget)
    1 bardak kola
    4 corba kasigi soya sosu (mümkünse koyu kivamli)
    5 dis sarimsak
    3 adet sogan
    2 corba kasigi sivi yag
    Tuz
    Kekik
    Karabiber

    YAPILIŞ TARİFİ
    Sivi yag bir tavada kizdirilir ve tavuk bacaklari 5 dakika kadar kavrulur.
    Tavuklar hafif sararinca, küp halinde dogranmis soganlar eklenir ve
    kavurmaya devam edilir. Bir müddet sonra ince kiyilmis sarimsaklar
    eklenir ve kavurma islemi devam eder. Daha sonra soya sosu eklenir ve
    bir bardak kola bu karisima boca edilir. Tuz, kekik ve karabiber ilave edilir.
    Kisik ateste tavuklar kolayi cekene kadar 30-40 dk. pisirilir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş