Çilekli Kazandibi (4 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Tatlılar' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    [​IMG]
    Çilekli Kazandibi (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    200 gr. çilek
    500 gr. süt
    1 kahve fincanı Hindistan cevizi
    1 su bardağı toz şeker
    1,5 çay bardağı pirinç unu
    1 çay bardağı nişasta
    1 yumurta sarısı
    1/2 paket vanilya


    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.

    Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.

    Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.

    Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.

    Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.

    Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    çileksiz daha leziz
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş