Çilekli Kalıp Parfe nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Çilekli Kalıp Parfe nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 çay bardağı süt
    1 peket krem şanti
    4 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı çilek
    1 paket vanilya

    Yemeğin Tarifi
    Çileği yıkayın, süzüp mikserde ezin. Yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın.

    Sarılarını 5 dakika çırpın, vanilya ekleyip 5 dakika daha çırpın.

    Beyazlarına 1 bardak tozşeker ekleyip kar haline gelene kadar çırpın.

    Kar haline gelmiş beyazların içine yavaş yavaş çırpılmış sarıları ekleyin. Sonra da çilekli krem şantiyi ekleyip çırpın.

    Küçük kalıpları streçle kaplayın. Hazırladığınız karışımı eşit olarak paylaştırıp buzdolabında 3 saat bekletin.

    Servis yapmadan 10 dakika önce servis tabağına ters çevirip koyun. Pudra şekeri ve çilekli sosla süsleyip servis yapabilirsiniz.



    SOSUN TARİFİ

    Mikserde pudra şekeri ve çileği 5 dakika çırpıp dolapta bekletin.
     
  2. A

    Asghum Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. çıpakan

    çıpakan Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. e

    esoş Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş