Çilekli, İrmikli Muhallebi

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Çilekli, İrmikli Muhallebi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 su bardağı tozşeker
    6 su bardağı süt
    6 yemek kaşığı irmik
    1 yemek kaşığı tereyağ
    3 adet damla sakızı

    Süslemek için:
    2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu
    2 su bardağı çilek

    Yemeğin Tarifi
    Tencerede sütü kaynatın. Tozşekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin. Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin.
     
  2. n

    nazmiye Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. g

    gülşah uruş Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. s

    sibelmira Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. n

    nermins Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  6. e

    emily84 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş