Çılbır nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Çılbır
    Malzemeler
    5 adet yumurta
    2 yemek kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Yemeğin Tarifi
    Geniş bir tencereye su, tuz ve sirkeyi koyup, kaynatın. Su kaynayınca yumurtaları suya yakın tutarak birer birer kırın. Yumurtaların birbirine yapışmaması gerekir. 5 dakika sonra pişen yumurtaları el kevgiriyle sudan alın, suyunu iyice süzerek servis tabağına koyun ve üzerine yoğurt dökün. Bir tavada tereyağını eritin ve toz biberi içinde yakın. Bu sosu yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.
     
  2. b

    bahar Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. e

    ecesu Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. g

    gamzeli0106 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. k

    kek Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. k

    konuralp Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  7. t

    tugcerad Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  8. m

    msyp Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş