Çikolatalı Nugat nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Çikolatalı Nugat
    Malzemeler
    125 gr. tereyağ
    Süt
    4 su bardağı krema
    150 gr. kahverengi çikolata
    2 yemek kaşığı bal
    4 yemek kaşığı badem

    Yemeğin Tarifi
    Kek kalıbına yağlanmaz kağıt serin.

    Orta boy tencerede tereyağını eritin. Süt, bal, tozşeker ve krema ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ateşin altını açın, sos karamel rengini alana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin. Şekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat donması için bekletin.

    Hazırladığınız sosu, dolapta beklettiğiniz şekerlemenin üstüne döküp bademlerle süsleyin. 2 saat kadar dolapta beklettikten sonra çıkarın ve kare şeklinde dilimleyip servis yapın.



    SOSUN TARİFİ

    Tencerede süt ve kakaoyu kaynatın. Tozşeker, tereyağ ve mısır nişastası ilave edin. Karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten sonra mikserle çırpın.
     
  2. m

    mualla_1957 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. s

    sevcan Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. s

    sadegül Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. g

    gul105 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. a

    azrail917 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş