Çikolatalı Bademli Kup (6 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Tatlılar' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    [​IMG]
    Çikolatalı Bademli Kup (6 Kişilik)
    Malzemeler
    60 gr Bitter Çikolata
    4 Adet Yumurta Sarısı
    ½ Su Bardağı Toz Şeker
    1 Çorba Kaşığı Bal
    1 Tatlı Kaşığı Nescafe
    2 Tatlı Kaşığı Su
    200 gr Eritilmiş Beyaz Çikolata
    120 gr Margarin
    2/3 Su Bardağı Krema
    Pralin İçin
    ½ Su Bardağı Kavrulmuş ve Kabukları Çıkarılmış Badem
    1/ Su Bardağı Toz Şeker
    1/3 Su Bardağı Su


    Yemeğin Tarifi
    Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın. Buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın.

    Mikser yardımıyle yumurta sarılarını, şeker, bal, Nescafe ve suyu koyu kıvam alana dek çırpın. Bu karışımı, eritilmiş beyaz çikolataya ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta, margarini mikserle çırpın ve krema kıvamına getirin. Yumurta sarılarını karışıma ekleyin. Orta boy bir kaba aktarın. Kremayı kar gibi bir kıvam alana dek çırpın.

    Metal bir kaşıkla, kremayı çikolata karışımının içine ekleyin. İnce kıyılmış ya da robotta öğütülmüş pralini ekleyin. Karışımı kup bardaklarına alın. 2-3 saat buzdolabında soğutun. Büyük pralin parçalarıyle yerleştirin. Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapın.

    Pralin İçin: Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine bademleri serpiştirin. Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte, kaynatmadan şekeri eritin. Tencerenin kenarlarına bir fırçayla su sürün. Kaynayınca ateşi kısın. Altın rengi alana dek ateşte tutun. Ocaktan hemen alın. Bademlerin üzerine dökün. İyice sertleşene dek bekleyin. Yarısını üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diğer yarısını öğüterek inceltin.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    deneyelim bakalım
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş