Çikolatalı Armut Tatlısı

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Çikolatalı Armut Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 adet armut
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım limonun suyu
    2 çay kaşığı tarçın

    Yemeğin Tarifi
    Armutların sap kısımlarını ayırmadan soyun. Armutları yıkayıp tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tarçın serpiştirin. 3 bardak su ve limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağı açın, tencerenin içindeki su bitip içindeki şeker yanmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Karamel rengi olan armutları servis tabağının ortasına yerleştirin. Tencerenin içindeki şekerli sosu armutların üzerine gezdirin. Tabağın kenarlarını kaşığın ucu ile süsleyip soğumasını bekleyin. Armutlar soğuyunca hazırladığınız kakaolu sosu ısıtın. Armutların üzerine kaşıkla sıcak sostan gezdirin. Sos iyice donunca servis yapın.



    SOSUN TARİFİ

    Küçük bir tencerede margarini eritin, içine kakao atıp karıştırın. Kakao eriyince pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı su ilave edip sosu 5 dakika kaynatın. Sos soğuyana kadar devamlı kaşıkla karıştırıp bekletin.
     
  2. f

    fahriyecandan Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. m

    meryem Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. _

    __ezgi__ Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. g

    güvercin Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  6. S

    SaHRa Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş