Ciğerli Pilavı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Pilavlar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Ciğerli Pilavının Yapılışı
    Ciğerli Pilav nasıl yapılır
    Resimli Ciğerli Pilav Tarifi


    Ciğerli Pilav için gerekli malzemeler:

    2 bardak pirinç,
    3 bardak et suyu,
    4 kaşık tereyağı,
    1 kuzu ciğeri,
    1 kahve fincanı fıstık,
    1 kahve fincanı kuş üzümü,
    baharat,
    tuz

    [​IMG]

    Ciğerli pilav yapılışı:

    ciğeri temizleyip zarını çıkardıktan sonra küçük kuşbaşı parçalar şeklinde doğrayalım. Boş bir tencerede yağın içinde kavuralım. Fıstık ve üzüm de katalım, yaklaşık dört dakika pişmesini bekleyelim.

    Bu süre geçtikten sonra, sıcak et suyu ile birlikte tuz ve baharat koyalım. Koyduğumuz et suyu kaynamaya başlayınca, pirinci salalım. Biraz kaynamasını bekleyip altını kısalım ve kısık ateşte pirinçlerin suyu çekmesini bekleyelim. Piştikten sonra yarım saat demlenmesini bekleyelim ve servis yapalım.
     
  2. a

    ada Yeni Üye

    Ciğer pilavına bayılırım çok lezzetli olur
     
  3. a

    açelya Yeni Üye

    Ciğeri pek hazetmem ama kızım çok seviyor ciğeri
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Ciger iyidir guzeldir, bu pilavi seviyorum yiyiyorum .
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş