Ciğerli İç Pilav nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Ciğerli İç Pilav tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    500 gr kuzu ciğeri
    2 su bardağı pirinç
    1 yemek kaşığı tereyağı
    4 yemek kaşığı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı çam fıstığı
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı yeni bahar
    3-4 adet tane karabiber
    Tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. k

    kasetçi Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. z

    zulus Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. a

    azra02 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. z

    zeynep75 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş