Çiğ Dolma

Konu, 'Sarma ve Dolma Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi


    ImageView.ashx.jpg

    MALZEMELER
    2 su bardağı köftelik bulgur
    5 adet domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 demet taze nane
    İçi için
    1 demet taze soğan
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    Limon suyu
    Zeytinyağı

    YAPILIŞI
    Asma yaprakları orta ocak ateşte 4-5 dakika kadar haşlanır. 2 su bardağı köftelik bulgur bir kabın içerisinde üzerini geçecek kadar kaynamış su ile haşlanıp bekletilir. 30 dakika ile 1 saat bekletilmesi yeterli olacaktır. Plastik bir kaba 1 kaşık biber ve 1 kaşık domates salçası haşlanmış bulgura karıştırılır. 5 adet domates minik minik doğranarak bulgurlu olan harca eklenir. 1 adet limonun suyu da üzerinde gezdirilerek dökülür. 1 bağ taze nane temizlenip minik minik doğranarak bulgurlara eklenir. 1 bağ taze soğan temizlenerek ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu bol sudan geçirilip küçük küçük doğrandıktan sonra 1 bağ doğranmış taze soğan ile bulgurlu harca karıştırılır. 1 çay bardağı kadar zeytinyağı üzerinde gezdirilerek harmanlanır. Servis edilen asma yaprakları servis tabağının kenarlarına dizilerek orta kısmına bulgurlu harç konulur. Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 20 dakikadır. Çiğ dolma 6 kişilik servis edilebilir.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Nehir abla çiğ dolma muhteşem bir lezzet herkese tavsiye ederim.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Okunusuna bakilirsa harika görunuyor .
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş