Cevizli Oturtma Tatlısı Tarifi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Cevizli Oturtma Tatlısı Nasıl Yapılır ? ,
    Cevizli Oturtma Tatlısı Yapılışının ANlatımı ,
    Cevizli Oturtma Tatlısı Yapılışı ,
    Resimli Cevizli Oturtma Tatlısı Tarifi ,

    Gerekli Malzemeler

    - 1 dilim limon
    -1 yumurta
    -500 gr un
    -500 gr toz şeker
    -2 su bardağı su
    -Yarım su bardağı ceviz içi
    -Yarım çay kaşığı tarçın
    -200 gr tereyağı

    [​IMG]

    Cevizli Oturtma Yapılışı

    Tatlımıza Un, yumurta ve suyu bir kapta yoğurarak başlıyoruz. Yoğurduğunuz hamuru Bezelere ayırın ve yufka şeklinde incecik açın. Yufkaları kuruması için biraz bekletin.Tereyağını eritin. Bir kasede ceviz içi ve tarçınla karıştırın. Elde ettiğiniz yufkaları, aralarına bu harçtan yayarak üst üste yerleştirin. Rulo yapın. Parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine kalan tereyağını döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.Şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince isteğe göre tarçın serperek servis yapabilirsiniz.
     
  2. B

    Bengü Yeni Üye

    Ceviz içine girdiği her şeyi tatlandırıyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş