Cevizli Kete

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    [​IMG]





    1 kg un

    1 paket yaş maya

    Yarım su bardağı ılık su

    1 tatlı kaşığı tozşeker

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı sıvıyağ

    1 yumurta

    1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

    250 gr tereyağı

    1 yumurta sarısı

    Tuz




    1. Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.



    2. Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım yumurta ve tuz ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.





    3. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getirin. Her bezeyi hazır yufkanın yarısı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı gezdirin ve ceviz içi serpiştirin. Rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu uzatın. Bir ucundan başlayarak sarıp gül şekli verin. Elinizle bastırarak yassılaştırın.



    4. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Keteleri tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ayran eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapın.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Cevizli kete muhteşem görünüyorrrrr cevizli çörek olarak yapıyorum ben genelde kete olarakda denemek isterim.
     
  3. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Sivas yöresinde keteyi çok güzel yapıyorlar.
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Cevizli keteyi çok seviyorum ketenin un kalitesine dikkat ederseniz daha leziz olur.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş