Cevizli Kadayıf Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında Annenly tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Annenly Yeni Üye

    Cevizli kadayıf nasıl yapılır?
    Resimli Cevizli kadayıf tarifi
    Cevizli kadayıfın yapılışı
    Cevizli kadayıf tarifi

    [​IMG]
    Malzemeler:

    1/2 Kg. tel kadayıf
    1,5 Küçük paket margarin (185-
    190 Gr.)
    1 Su bardağı dövülmüş ceviz
    1 Su bardağı sıcak su
    3 Su bardağı toz şeker
    3 Su bardağı su
    1/2 Limon suyu

    Hazırlanışı:

    Çukur bir kaba tel kadayıfları koyun. Üzerine eritilmiş margarin dökün. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayın. Tepsinin tabanını yağlayın. Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyin. Üzerine dövülmüş ceviz yayın. Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam serin. Orta ısıdaki fırında kızartın. Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdirin. 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletin ve üzerine soğuk şurup dökün. Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın.

    Şurup Hazırlığı:

    Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatın. 1/2 limon suyu ilâve edin. Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Canım Cevizli Kadayıf çekti. İftara olsada yesek
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş