Cevizli Güllaç Sermesi tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Cevizli Güllaç Sermesi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    12 yaprak güllaç
    2,5 litre süt
    2 su bardağı toz şeker

    Üzeri için ;
    2 su bardağı ceviz içi
    1 yemek kaşığı gül suyu
    2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
    2 yemek kaşığı nar tanesi

    Yemeğin Tarifi
    Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın. İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın. Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı. Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz. Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın.



    Her yaprağa aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü de tepsiye ekleyin. Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın. Nar taneleri ve Hindistan cevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir.



    Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın. Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın. Artan tatlıyı buzdolabında saklayın.
     
  2. e

    efsun Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. n

    nbaskale Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. S

    Su Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. h

    halin Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. s

    sebebim Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş