Cevizli Gül Tatlısı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Cevizli Gül Tatlısı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    3 adet yumurta
    3 su bardağı un
    Yarım bardak su
    1 tutam tuz

    Üzeri için:
    3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Kızartmak için:
    1 bardak sıvıyağ

    Şurubu için:
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Şurubu için; 2 bardak suyla 2 bardak tozşekeri 10 dakika kaynatın. 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin. Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin.

    3 bardak unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve yarım bardak su ilave edin. Yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan iki adet eşit beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Yufkayı 2 santim genişliğinde, 20 santim uzunluğunda tırtıllı kesecekle şeritler halinde kesin. Küçük bir tavaya yağ koyup kızdırın. Hamurun ortasına çatalın ucunu geçirin. Bir elinizle hamurun ucunu tutup hamuru yağa batırın. Çatalı kendi etrafında yavaş yavaş çevirip hamura gül şekli verin. Hamur parçalarını kızartın. Şerbet döküp cevizle süsleyin.
     
  2. s

    sevda Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. e

    elagozlu28 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. s

    sare Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. k

    kamile Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. b

    bermu Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş