Cevizli Baklava

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Cevizli Baklava tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
    Nişasta

    Hamuru için:
    1 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    7,5 su bardağı un
    1 tutam tuz

    Şerbeti için:
    6 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun. Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın. Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün. 5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin. Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin. Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin. Üstüne dövülmüş ceviz serpin. Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin. Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün. 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın.



    Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın. Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır. Bu nedenle baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin.
     
  2. s

    selban Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. e

    emilia Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş