Cevizli Baklava tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Cevizli Baklava nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    10 avuç un
    10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    ½ su bardağı ılık su
    Nişasta, un (açmak için)

    Şurubu için;
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı un
    2-3 damla limon suyu
    şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Hamurlar nişasta, un karışımı ile ince açılır. Tepsiye kat kat döşenir. Ortasına bol ceviz serpilir. Baklava dilimlerine kesildikten sonra üstüne bol kızgın zeytinyağı dökülür. Kızgın fırında kızartılır. Yağı süzülür, soğuyunca ılık şurup dökülür.
     
  2. g

    gözde keserciiii Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. P

    Pinokyo Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. m

    melikeonater Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. t

    tkanpars Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş