Cevizli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında Nursena tarafından paylaşıldı.

  1. Nursena

    Nursena Admin

    Armut Tatlısının Yapılışı Resimli Tarifi,Armut Tatlısı Tarifi,Resimli Armut Tatlısı Yapımı,Cevizli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır,

    [​IMG]
    Armut Tatlısı

    MALZEMELER

    6 tane sert armut

    2 su bardağı toz şeker

    Su

    YAPILIŞI

    Armutlar yıkanır, kabukları soyulur.
    Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
    Hafif hararetli ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra, kaşıkla suyundan alınıp üstlerine dökülür.
    Temizlenmiş armutlar yumuşayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
    Armutlar, sapları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Tenceredeki su üstüne dökülür.
    Orta hararetli fırında armutlar tarçın rengine gelinceye kadar pişirilir.
    Soğuduktan sonra servis yapılır.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Kış Armutu ile yapılan harika tatlılarımızdandır, bu tatlı tarifi taki Osmanlı mutfagına dayanır.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Armut tatlısına bayılırım özellikle kış armutunu haşlayıp yemesi bir baska keyiflidir denemeyen varsa mutlaka denesin
     
  4. i

    irem Yeni Üye

    mmmmmmm Cevizli Armut muhteşem birşeyyy
     
  5. A

    Abdullah Yeni Üye

    Görünüşü çok güzel ama tadı nasıl acaba....
     
  6. a

    abrek Yeni Üye

    yapanın eline saglık .yiyene afiyet olsun...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş