Çerkez Tatlısı Tarifi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Yarım kilo un

    8 Çorba kaşığı irmik

    1 Çorba kaşığı yaş maya

    2 Adet yumurta

    125 gr margarin

    1.5 Çorba kaşığı yoğurt

    2 Çorba kaşığı tozşeker

    İçine :

    3 Su bardağı dövülmüş ceviz

    4 Çorba kaşığı un

    1 Adet yumurta

    Şerbeti için :

    1.5 Kilo tozşeker

    1 Litre su

    Yarım limonun suyu

    Kızartmak için : Sıvıyağ

    Üzerine : Dövülmüş antepfıstığı









    Hazırlanışı Yarım kilo un 1.5 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın.
    Malzemeler özleşene dek yoğurun.
    Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun.
    İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın.
    Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın.
    Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin.
    İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın.
    İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin.
    Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
    Şerbet için 1.5 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın.
    Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin.
    Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın.
    Yarım saat şerbetin içinde bekletin.
    Sonra geniş bir tepsiye dizin.
    Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın.
    Çerkez Tatlısı yemek tarifleri
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Çerkez tatlısı gerçekten güzel gözüküyor.
     
  3. S

    Sonbahar Yeni Üye

    tadını beğenmedim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş