Çerkez Sosu Nasıl Hazırlanır?

Konu, 'Yemekler' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    [FONT=&quot]Çerkez sosu sever misiniz? Bu sene benden size tavsiye bu sosu hazırlayıp denemenizdir.


    [FONT=&quot]Malzemeler:

    [FONT=&quot]3 adet patlıcan [FONT=&quot]3 adet kırmızı biber [FONT=&quot]5 adet domates [FONT=&quot]3 adet havuç [FONT=&quot]Yarım çay bardağı zeytinyağı [FONT=&quot]12 dal maydanoz [FONT=&quot]Tuz [FONT=&quot]1 tam baş sarımsak


    [FONT=&quot]Hazırlanışı:

    Kırmızı biber, domates, patlıcan közlenir. Kabukları soyulur. Havuçlar dilimlenerek haşlanır. Kırmızı biber, patlıcan, sarımsak, kırmızı biber, maydanoz konularak çektirilir. Bu karışım tencereye konularak zeytin yağı ilavesi yapılır. Dilerseniz pul biber ilavesi de yapılır. Tuz ilavesi de yapılarak suyu çekilene kadar pişirilir. Sıcakken kavanozlara koyup kapatılan karışımları sene içinde dilediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş