Çay Demlemenin Püf Noktaları

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Küçük Tırtıl tarafından paylaşıldı.

  1. Küçük Tırtıl

    Küçük Tırtıl Yeni Üye

    Özellikle sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez içeceği olarak bilinen çayın bilmediğimiz birçok özelliği bulunmaktadır. Sütsüz ve şekersiz çay içildiği sürece kalorisi olmayan bu içecek vücudun su dengesinin koruyucu kahvenin yanı sıra çok daha canlandırıcı ve kişiyi rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.

    İyi bir çay için öneriler:

    *Su on saniyeden fazla fokurdamamalıdır; yoksa gereğinden fazla oksijen kaybetmektedir.

    *Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.

    *Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırmalısınız.

    *Yeşil çay altlığı olmayan fincanla; siyah çay ise altlığı olan fincanla sunulmaktadır.

    *Çaydanlığın, demliğin ve bardakların metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekmektedir. Çay metal çaydanlıkta yapıldığı zaman metal tadı alırsınız. Bu nedenle çaydanlık tercihinizi de iyi yapmanız gerekmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş