Cantık Tava Lokumu nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Cantık Tava Lokumu
    Malzemeler
    1 çay bardağı ılık su
    1 yemek kaşığı toz maya
    4 su bardağı un
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için;
    150 gr eritilmiş zeytinyağlı margarin

    Harcı için;
    200 gr kıyma
    3 adet patates
    2 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar elinizle karıştırın. Üzerine yoğurt, sıvıyağı ve tuz ilave edip, karıştırmaya devam edin.

    4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru, mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin.

    Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.

    Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın.

    Elinizi sıvıyağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın.

    Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp, içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın.

    Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin.

    Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin.

    180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
     
  2. s

    semra Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. e

    ebruengintezcan Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. g

    gezginseher Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş