Çanakkale'nin Ovmaç Çorbası

Konu, 'Çorbalar' kısmında Minik Peri tarafından paylaşıldı.

  1. Minik Peri

    Minik Peri Bölüm Yöneticisi

    ovmaç-çorbası.jpg

    Çanakkale'nin en meşhur çorbaları arasında yer alan ovmaç çorbasının tadına bakmaya ne dersiniz? Bu çorbayı yaparken ihtiyaç duyacağınız malzemeler şu şekildedir.

    Malzemeler:

    1 adet küçük boy soğan
    2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    1 çay kaşığı biber salçası ya da kırmızı pul biber
    1 su bardağı un
    1/2 bardak su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1.5 litre su

    Nasıl hazırlanır?

    1 adet küçük soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağ içerisinde ateşe konulur. Soğanın pembeleşmesi beklenir. Ardından bir çay kaşığı salça ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra harç üzerine 1,5 litre su ilavesi edilip kaynamaya bırakılır - çorbayı karıştırmadan kaynamaya bırakmalısınız -. Başka kap içerisine bir su bardağı un ve yarım bardak su ilavesi ile pütürleşme meydana gelene kadar karıştırılır. Bu un- su karışımı azar azar çorba içerisine ilave edilir. Bu karışım eklenirken aynı zamanda çorba karıştırılmaya devam edilir. Unun topaklaşması yok olana kadar karıştırma işlem uygulamasına devam edilir. Tuz ilavesi de gerçekleştirildikten sonra 10- 15 dakika boyunca çorba karıştırılır. Pişen çorba ateşten indirilir. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun....
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Kesinlikle biber salçası kullanmanızı tavsiye ederim pul biber renk verir ancak salçanın tadını vermez.
     
  3. Sabır

    Sabır Admin Yetkili Kişi

    Daha önce Ezinede yemiştim harika bir lezzete sahip.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş