Calamaro Linguine - Kalamarlı Makarna

Konu, 'Makarnalar' kısmında cağla tarafından paylaşıldı.

  1. c

    cağla Yeni Üye

    Malzemeler :

    500 Gram linguine makarna
    1 Kg Kalamar
    2 Diş Sarımsak
    1 Büyük yahut 2 tane olgun domates
    Maydanoz
    1 Tane Kırmızı Acı Biber
    Zeytinyağı
    Tuz
    Biber
    [​IMG]
    Hazırlanışı ;

    Kamalarlarımızı temizledikten sonra halka şeklinde doğruyoruz. Sonrasında zeytinyağında kızarttığımız sarımsağı ve biberleri kızartıp kalamalarlara ilave ediyoruz. Kalamarları 10 15dk arasında pişirdikten sonra kabukları soyulmuş küp şeklinde hazırlanmış domatesleri ilave ederek 35 40dk kadar pişirmeye bırakınız. Linguine'leri kaynayan tuzlu suya atarak haşladıktan sonra , pişmiş inguineleri ve kalamarlı sosumuzu harmanlayarak üzerine maydanoz kıyarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Tarifi Hazırlayan
    Nehir Birben
    www.damak.net
     

    Ekli Dosyalar:

  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Teşekkürler Kezban : )
    Orjinal bir tariftir kendisi..
     
  3. N

    Narin Yeni Üye

    Agzim sulandi diyebilirim, eh bu yemegi birkere de olsa denemek lazim :)
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    İşin içine sarımsak girerde sosu girerde lezzetli olmazmı..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş