Buzlu Muhallebi

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Buzlu Muhallebi
    Malzemeler
    5 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 paket vanilya

    Üzeri için gerekli olan malzemeler:
    1 su bardağı dövülmüş fındık içi
    1 su bardağı iyice dövülmüş, kırılmış buz

    Yemeğin Tarifi
    Orta boy bir tencere içinde; süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştıralım. Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirelim.

    Muhallebi kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım. Hafif ılınınca mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ki, kıvamı güzel, pürüzsüz bir şekil alsın. Sonra da yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın. Şimdi bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltalım. Buzdolabına koyarak, en az 2-3 saat bekletelim. Mümkünse 1 gece bile bekletebilirsiniz. Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle beraber kırılmış buzları serpiştirelim. Sonra tıpkı börek gibi kare dilimleyip servise sunalım.
     
  2. şaheste

    şaheste Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş