Buzlu Fesleğen Çayı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Buzlu Fesleğen Çayı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 su bardağı su
    Yarım demet fesleğen yaprağı (10-12 adet kadar)
    5 top limonlu dondurma (ya da yapabilirseniz 5 top limonlu sorbe de olabilir)

    Yemeğin Tarifi
    Hani her çeşit otun çayı yapılıyor ya? İşte fesleğende o müthiş kokusu ile bu modadan nasibini almış. Ama bu çay soğuk hatta buz gibi tadıyla yaz geceleri için çok uygun. Hele Alaçatı?daki o eski tütün deposunda içtiğim çayı hala arıyorum...



    Bir tencere ya da bir çaydanlığa suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içine fesleğen yapraklarını atıp, 5 dakika kadar demleyip, altını söndürün ve soğumaya bırakın. Bu arada mutfak robotuna dondurmaları koyup, üzerine soğumuş fesleğen çayını ekleyin. 2-3 dakika kadar karışım köpük köpük olana değin robotta karıştırın. Sonra büyük boy cam bardakların içine doldurun ama servise sunmadan once, yapabilirseniz içine incecik dövülmüş buz parçaları atın, fesleğen yaprağıyla süsleyin.
     
  2. S

    Su Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. p

    pinkangel Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. melisa

    melisa Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  5. S

    SaHRa Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. s

    sunapilten Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş